Rakouský Nassfeld - prostě srdeční záležitost...

14.01.2016 16:00

Plánujete letos ještě lyže? Máme pro Vás skvělou zprávu - aktuálně v Nassfeldu je na horách 460cm sněhu a v údolí 130cm. Klikněte se na aktuální předpověď.

Kdo zde již někdy byl, jistě mi dá za pravdu, že Nassfeld-Hermagor je skutečně jedno z TOP rakouských středisek. Tato lyžařská oblast se nachází na rakousko-italských hranicích, v údolí Gailtal. Vzdálenost z Prahy  cca 590km , z Ostravy 715km  a cca 530km z Brna. Místo, kde si zalyžují skutečně všechny skupiny a úrovně lyžařů. Najdete zde sjezdovky všech náročností. Tady si skutečně zalyžuje každý - od začátečníků až pro profíky. Je zde poměrně dost i černých sjezdovek. Je to úžasné místo, kde jsou výborné lyžařské podmínky často až do poloviny dubna. Vzhledem k aktuálním výborným podmínkám se dá předpokládat, že se zde bude lyžovat letos až do Velikonoc. Je to místo s dobrou polohou, kde je přes zimu poměrně stálé počasí a podobně jako italská střediska se pyšní nadprůměrným počtem slunečných dnů. Další rozhodně nespornou výhodou v tomto středisku je vedle slušné délky sjezdovek (110km) také výkonný zasněžovačí systém , který je schopný pokrýt 100% tratí. Zvláštností střediska je, že zpět do údolí ke stanici Milenium -Express se dostanete buď opět lanovkou nebo po sjezdovce dlouhé 7,6km . Dle mého je sjezdovka vhodná pro středně dobré lyžaře a před skončením provozu lanovek odpoledne je potřeba počítat s tím, že se všichni přemísťují a je zde poměrně v tuto dobu "narváno". 

Nepatřím k lyžařům, kteří jezdí non-stop celý den, svačí na lanovkách, aby ten den lyžařsky využili čím nejvíce. Miluju si v poledne sednout do lehátka či na terase na horské hospůdce hned u sjezdovky, dát si něco dobrého, slunit se a jen tak odpočívat. Pamatuji si, že jsme zde měli prima rituál a v poledne jsme si dávali vždy kávičku a úžasnou velkou rakouskou koblihu :-) I taková pohoda dle mého k lyžování patří...Takovýchto možností je v tomto středisku také poměrně dost. Každý si najde tu svou. :-) Je zde cca 25 horských chat a restaurací. 
NOVINKA : Kofel Alm - Madritsche : nejvýše položená horská chata v Nassfeldu

Pár konkrétních info proč jet zrovna zde? 

Areál ve středisku Nassfeld - Hermagor leží na převážně severních svazích hraničního hřebenu s Itálií. Vleky zde  propojují tři sousedící údolí. 
Hlavní přístup do tohoto lyžařského areálu je z parkoviště v městě Tröpolach ve výšce 610 m.n.m. Odtud jsou lyžaři během 15 minut přepraveni moderní téměř 8 km dlouhou lanovkou Millenium-express (nejdelší lanovka v rak. Alpách) do srdce areálu - části Sonnenalpe Nassfeld. 
 
V lyžařské nabídce Nassfeldu je , jak už jsem se zmínila  i dost černých sjezdovek. K nejzajímavějším patří závodní sjezdovka FIS dlouhá 3,6 km, která začíná pod vrcholem 2195 metrů vysoké hory Gartnerkofel.


* lanovka Millenium Express je nejdelší kabinová lanovka v Alpách, přepraví lyžaře z Tröpolachu v Gaitalu  na Kofelplatz Madritsche za 17 minut   (cca délka 6km a převýšení 1309m)
* najdete zde 30 moderních lyžařských vleků - 5 kabinových lanovek, 4 šestisedačkové lanovky (jedna dokonce vyhřívaná), 4 čtyřsedačkové lanovky a 17 lyžařských vleků
* 110km perfektně upravených sjezdovek (11 km těžkých, 60km středně těžkých a 30km lehkých)
* 7,6 km dlouhý sjezd "Carnia" do údolí do Tröpolachu k dolní stanici Millenium Express, jeho spodní část cca 2,2km se stává každou středu  nejdelší osvětlenou alpskou sjezdovkou
* samozřejmě je zde i lyžařská škola, miniclub a hlídání dětí BOBO MINI CLUB + zapůjčení lyž. výbavy pro děti od 1 EUR (děti do 14,9 let zaplatí za půjčení lyží ve všech vedlejších sezónách jenom 1 EUR. Cena půjčovného pro dospělé činí 10EUR denně - ne není to supr?!?)
* Snowpark Gartnerkofel (bezva Snowpark pro začátečníky i profíky s relaxační zónou a W-Lan Hotspotem
* Nordic Competence Center a areál pro začátečníky na běžkách (uměle zasněžovaná stopa Biatlon pro každého)
* skipassy Vám umíme zařídit s 5% slevou
 
 
Na své si příjdou i  snowboardisti: k dispozici je Halfpipe na Garnerkofelu (200m délka, 15m šířka, výška 3,3m). Snow-Cross-Park na Tressdorfer Alm a Snowboardarea Garnitzen. Krátké video viz. níže.
 

Ani po lyžování se zde nebudete nudit!

Nabídka aprés-ski aktivit je bohatá. Po lyžování si můžete zabruslit na největší přírodní ploše v Evropě – na zamrzlé hladině jezera Weissensee. Příjemně zrelaxujte pak v Aquaareně Kötschach – Mauthen (20 km od Nassfeldu - je zde plavecký bazén, dětský bazén, bazének pro nejmenší se skluzavkou, 45 m dlouhý tobogán a další atrakce). Nebo můžete vyrazit do 40 km vzdáleného Villachu, kde jsou lázně. Samozřejmě ve vesničkách v údolí Gailtal nebo přímo ve skiareálu Nassfeld - Hermagor je množství barů a restaurací. 
 
Lyžařská mapa střediska:
 
   
Zajímavé odkazy: 
Jak se zde dostanete? Naplánujte si trasu.
Nassfeld nabízíme moc rádi. Je to ověřená tutovka a klienti se nám zde rádi vrací. Silvestrovský pobyt je potřeba rezervovat poměrně dost dopředu. Co se týče ubytování, máme zde poměrně širokou nabídku. Umíme zde apartmány, lze pronajmout i celý dům, nabízíme  i hotely. Možností je více a velkou výhodou je, že zařídíme i zkrácené termíny, což je obrovská výhoda. 
 
  
Náš TIP - středisko je super nejen v zimě, ale i v létě je zde rozhodně co dělat. 
 
Tento příspěvek je zaktualizovaná verze z roku 2014
 
 
By myschad
 
Líbí se Vám náš příspěvek?  Řekněte o něm Vašim známým !!  Děkujeme, že si ho nenecháte jen pro sebe :-)

Napište nám Vaše tipy  a zkušenosti s tímto střediskem v konverzaci níže. Děkujeme !

Přidejte se do diskuse

Datum: 20.02.2022

Vložil: loveawake.ru

Titulek: Are you 18? Come in and don't be shy!

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru
Záznamy: 1 - 1 ze 1

Přidat nový příspěvek