Nebaví Vás v sezónu víkendové zácpy, sami si chcete zvolit, jak dlouho budete na dovolené a kdy přijedete??

20.04.2014 23:24

Nechcete se nechat svazovat klasickým týdenním pobytem? Máme pro Vás řešení.  Rádi bychom Vám přiblížili místo, kde je vše toto možné a kde se nám klienti rádi vracejí. Náš dnešní tip je jeden z chorvatských ostrovů - Čiovo. Nachází se ve střední Dalmácii. Pro přiblížení vzdálenosti cca 1060km z Prahy, z Brna o 200km méně :-) Ostrov je napevno spojen mostem s městem Trogir, který je non stop volně průjezdný a bez poplatků. Tzn. máme tady další velkou výhodu - na rozdíl od jiných dalmátských ostrovů ušetříte jak peníze, tak čas spojený s trajektem. Když přejedete most - máte dvě možnosti. 

Dáte-li se doleva, pojedete po pobřeží  na východní část ostrova. Projedete střediska Mastrinka, Arbanija a cca po 8km se dostanete do střediska Slatine. Je to největší středisko na této straně ostrova. V místě najdete restaurace, kavárny, obchody, poštu,  hřiště a menší přístaviště pro malé loďky. V sezóně odtud jezdí pravidelný lodní spoj do měst Split a Trogir. Najdete zde kvalitní ubytování v prostorných domech přímo u pláže nebo v klidné části mimo cestu. 

Pláže po celé délce pobřeží - střední oblázky, postupně se svažující do moře + upravená městská pláž s plážovým barem a restaurací, též půjčovna lehátek a slunenčníků, šlapadel a vodní sporty. 

V neobydlené části ostrova, asi 2 km směrem do cípu ostrova se nachází přírodní nádherná pláž z malých oblázků zvaná "KAVA". Nad pláží jsou terasy s barem a občerstvením . Autem se sem dostanete za poplatek cca 10 KN - pěší neplatí. Překrásná voda i výhled zaručuje, že se v tento kout budete určitě vracet. Je to tam prima i pro děti - jsou zde takové malinké jezírka, "laguny". Jsou tam jemné oblázky, čistá voda, máte-li štěstí uvidíte hvězdice, kraby, pod hladinou pak sasanky, hejna malých rybek.
Zajímavá je i místní památka  - klášter na útesech nad mořem "Gospa Prizednica",  nabízí se zde možnost koupání a potápění ve  hloubce mezi skalami.

Dáte-li se po přejetí mostu z Trogiru doprava, dostanete se na západní část ostrova, který tvoří dvě tradiční dalmátská městečka a to Okrug Gornji a Okrug Donji. Okrug Gornji je největším městem na Čiovu, od mostu vzdálen cca 2km. Skládá se z několika částí: Saldun ( který je nejblíže Trogiru), zátoka Mavarčica (ideální místo pro ty, kteří hledají vyloženě ticho a klid, mají rádi potápění  - je zde potápěčské centrum), Bušinci, Miličevo (pro milovníky plážových sportů), Pivetova glavica (ideální pro milovníky sportu - jsou zde tenisové kurty a fitness) a stará část města

Do části Bušinci se po přejetí mostu dostanete cca po 4km. Bušinci je  položeno v jižní části ostrova. Jedná se o klidnější část s výhledem na ostrovy Šolta a Brač. Cesty vedou pouze k domům, takže je zde poměrně malý pohyb aut. Z většiny domů je fantastický výhled na moře. Podél pobřeží vede přírodní cesta. Jsou zde menší oblázkové pláže s postupným vstupem do vody, což je vhodné pro děti, sluneční terasy se vstupem do moře po schůdkách nebo divoká zákoutí zaručující soukromí. Je zde záruka průzračného a čistého moře. Ani v plné sezóně zde nejsou přeplněné pláže. U moře je restaurace s příjemným posezením.  Najdete zde obchody s veškerým sortimentem zboží, restaurace, kde se můžete dobře najíst. Nechybí zde supermarket, masna, pošta se směnárnou, pekárna, lékárna, soukromý lékař, menší tržnice. Městské  upravené oblázkové pláže s restauracemi a bary i středisko vodních sportů jsou vzdáleny cca 1 km. Z této části jezdí do Trogiru  pravidelný lodní spoj až do nočních hodin.
 Další krásná pláž je v neobydlené části zvaná "Mavarčica"  kouzelné panorama a nádherné moře a přírodní pláž "Duga" s restaurací v absolutní přírodě naproti neobydlenému ostrůvku "Fumija", kde se nachází i kemp. 

Jak ve Slatině, tak v Bušinci nabízíme ubytování v soukromých apartmánech.  Jak už jsme se zmínili - je zde možnost ubytování na jakoukoliv dlouhou dobu, s nástupem kdykoliv během týdne. Samozřejmě čím později si ubytování budete zařizovat, je potřeba se pak trošku přízpůsobit volným kapacitám dle aktuální obsazenosti. 

Možností je poměrně dost. V případě zájmu stačí poslat jen krátký požadavek se specifikací Vašeho požadavku a rádi ověříme a nabídneme aktuálně volné kapacity.


by myschad

 

 

Na Čiovu jsme měli již spoustu našich klientů a vrací se nám spokojeni. Níže např. jedna z recenzí, kterou jsme obdrželi od jednoho z našich klientů.

Čiovo/Bušinci/ apt. Peter, 21.7.-2.8.2013, P.P./Hostěnice

Dobrý den, slečno Dryšlová. 
Od naší dovolené uplynulo už pár měsíců a bohužel jsem vám o ní nenapsal žádné reference. Byli jsme na Čiovu, apartmány Peter. Vaše doporučení vystihlo naši představu o příjemně strávené dovolené. Skutečně velkolepý apartmán. Ta terasa a blízkost moře byly perfektní. I pan domácí byl skvělý a několik krát nám uvařil místní specialitu (např. Dalmatskou peku). Ze začátku jsme měli obavu ze skalnatého pobřeží, ale po pár dnech jsme si zvykli a naučili jsme se rozložit slunečník a deky na vybetonovaných plochách mezi skalami. Většinou tam chodili domácí a asi věděli proč. Byla to jedna z našich nejlepších dovolených a musím říct, že jsme už toho projeli docela dost...


Máte i Vy zkušenosti či tipy na Čiovo?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek